החודש במרחב דרום מהפך הסינדרלה שעוברת גת משאבים; איך עושים יום גיבוש יצירתי מעשיר ומעניין; ומי אלו התלמידים שמתחילים ללמוד ארכיאולוגיה כבר ביסודי?
לאחר שנים שהייתה מכוסה, גת משאבים מקבלת חיים חדשים
יש רגע כואב אחד שכמעט כל ארכיאולוג וארכיאולוגית מכירים: רגע כיסוי האתר. נכון, הכיסוי הוא הכרחי ונועד לשמור על נכסי המורשת עבור דורות העתיד, אבל עם זאת, קשה להימנע מזיק התקווה שהאתר ייחשף מחדש עוד בימינו אנו.
והנה הבשורה: גת משאבים, שהייתה מכוסה עד כה, עתידה לעבור מהפך סינדרלה מסוג זה. בימים אלה, מרחב דרום, בשיתוף עם הקהילה, מנקים את האבק ועמלים על חשיפתו מחדש.
גת משאבים נחפרה בשנת 2017 על ידי ד"ר טלי אריקסון-גיני, בסיוע תלמידים מירוחם. לאחר החפירה והתיעוד, כמקובל במקרים רבים, הוחלט לכסות את האתר מסיבות בטיחותיות, ועל מנת למנוע פגיעה בו.
בית הספר נגב סיני שהגת סמוכה לו, החליט להרים את הכפפה ולאמץ אותה, ותלמידי בית הספר, בסיוע המרכז החינוכי נגב, חשפו אותו מחדש כשלב ראשון לפני עריכת פעולות שימור באתר.
גיבוש נעים
בתחילת החודש, יצא מרחב דרום ליום גיבוש מעט מעורר קנאה.
הגיבוש, שאורגן על ידי מחוז נגב דרומי, החל ב"ארוחת בוקר גמדים" בה אנשי המרחב הפליאו במנות יצירתיות שהוכנו מבעוד מועד, כהפתעה האחד לשנייה. לאחר מכן, יצאו למסלול מאתגר במעלה העקרבים הרומי, סיירו באתר תמר המקראית בשילוב משחק "חפש את המטמון" וקינחו בארוחת צהרים בשרית מפנקת. היה מגבש!
יצאנו לדרך בבאר גנים
שנת הפעילות בבית הספר באר גנים נפתחה בשיעורי חשיפה לילדי כיתות א' וב' על ידי המדריכה גל כהן. במהלך השנה יעברו תלמידי בית הספר מגוון שיעורים ופעילויות בארכיאולוגיה ובתרבויות המזרח הקדום, יוון ורומא.
כזכור, בשנה שעברה השתתפו התלמידים בפעולות השימור של הגת, הנמצאת בתחומי בית ספרם.