מרחב דרום: פעילות קהילתית מחזקת

מרחב דרום: פעילות קהילתית מחזקת

מערת סלומה בדרך להפתיע, חפירת רהט המרשימה מארחת קהל, ילדי ערד לומדים ארכיאולוגיה, תלמידות מכינה מאמצות אתר מורשת;
בזכות העבודה הקבועה עם הקהילה, מצליחים עובדי המרחב לגעת בלבבות של כל שכבות האוכלוסייה, מהצעירים ביותר ועד המבוגרים ביותר.


ממצאים מרתקים בחפירת מתחם הכניסה למערת סלומה בלכיש

במהלך אוקטובר נפתחה חפירה במתחם מערת סלומה, כחלק מהכשרת שביל מלכי יהודה בדרום. בחפירה נמצאו נרות חרס רבים מהתקופה העבאסית, רצפת פסיפס שנראה כי הייתה חלק ממנזר בתקופה הביזנטית, ותגליות נוספות שצפויות לקבל ביטוי בתקשורת בשבועות הקרובים. בחפירה החינוכית, בהובלתם של הארכיאולוגים ניר פארן, צבי פירר וולדיק ליפשיץ, משתתפים תלמידי לימודי ארץ ישראל בבתי ספר ואולפנות מרחבי הארץ.

ילדי ערד בוחרים ארכיאולוגיה בשישי
תכנית "בוחרים בשישי"יצאה לדרך. במסגרת התכנית, תלמידים מערד נהנים משיעורי העשרה בנושאי ארכיאולוגיה והתחומים המשיקים לה, מהארכיאולוגים לורן דיוויס וטל ספיר. התלמידים עתידים לצאת לשטח ולפעילויות "אמץ אתר" באתרים הקרובים למקום מגוריהם.

פעילות "בוחרים בשישי". צילום: לורן דיוויס

חניכות מכינת "צהלי" מאמצות את מתקן הצביעה בסמוך למושב לכיש

40 חניכות ממכינת "צהלי", מעין צורים, הצטרפו לארכיאולוגים סער גנור, צבי פירר והדר אזרד, נרתמו למשימה, ואימצו אתר ארכיאולוגי בסמוך למושב לכיש. האתר, שהיה בעבר מתקן צביעה, זכה לניקוי יסודי והסדרה של דרכי הגישה, כחלק מפרויקט "דרך מלכי יהודה" שצובר תאוצה.

צבי פירר עם חניכות מכינת צהלי במסגרת פעילות "אמץ אתר". צילום: סער גנור

המסגד העתיק קם לתחייה – מקומיים מרוויחים יותר
בעקבות הצלחתו הפנומנלית של היום הפתוח שנערך בחפירת רהט בסוף אוגוסט, הוחלט לערוך יום פתוח לתושבי רהט בלבד. לאירוע הגיעו כ-150 איש, בהם ראש העירייה, פאיז אבו סהיבאן. במהלך היום, התקיימו סיורים בבית האחוזה המרהיב ובמסגד, שהוא מהקדומים שנמצאו בעולם.
לפי התכנון, הממצאים החשובים בחפירה יהוו חלק משביל תרבות האסלאם שיוקם בעיר.
הצוות, שארגן אירוע למופת ואף הדריך בו, כלל את אורן שמואלי, ממנהלי החפירה, יאסר אלעמור מנהלן המרחב, ד"ר ואליד אל אטרש ומייסיא קוט שעשו את כל הדרך הארוכה מהצפון, אחמד גרביע, הדר אזרד, שירה ליפשיץ, גיא זהר ודריה אלג'ם.

בית האחוזה ברהט. צילום: אורן שמואלי

הי, דרומה לבהל"צ
במסגרת שיתוף הפעולה המתמשך עם בסיס בהל"צ, הרצה הארכיאולוג טל ספיר, שעשה את כל הדרך הארוכה דרומה לבקעת עובדה, בפני כ-300 חיילי הבסיס. טל הסביר על תפקידיה של רשות העתיקות, על התפתחות הכלים מהעבר עד ימינו אנו, על חשיבות שיתוף הפעולה בין הרשות לצבא, ופירט על אתרים באזור בקעת עובדה. זו היתה אחת מסדרת הרצאות בפני חיילי ומפקדי בהל"צ, אותן העבירו בנוסף לטל גם הארכיאולוגים פלביה סונטג ולורן דיוויס.

טל ספיר מרצה למפקדי שבטה. צילום: דניאל אפק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

five + nine =