ירושלים.. כנסים סביב לה ;-)

ירושלים.. כנסים סביב לה ;-)

(וזה עוד לפני כנס בית שמש ב-.19.12. היכונו )

לפני עדכוני הכנסים, שמחים לספר על השידרוג שעובר אתר חורבת חנות!

האתר המטויל חורבת חנות נחפר, מפותח ומשומר בימים אלה מחדש בשיתוף הקהילה, ביוזמה משותפת של רשות העתיקות, קרן קימת לישראל והמועצה האזורית מטה יהודה. במסגרת עבודות הפיתוח של האתר, הפופולרי מאוד בקרב מטיילים, ייחפרו וישומרו חלקים קדומים נוספים, במטרה לקשור בין נקודות שנחפרו במקום בעבר, וכך – לקבל תמונה מלאה יותר על החיים במקום בעת העתיקה. "החפירה היא פרויקט חינוכי קהילתי-תיירותי, שמטרתו לשתף את התלמידים בחפירת העבר בסביבת מקום מגוריהם, וכך – לחבר אותם לשורשים, לארכיאולוגיה, ולמקום שבו הם גרים" אומרים עומר שלו וסמיון גנדלר, מנהלי החפירה מטעם רשות העתיקות. עד כה. השתתפו בחפירה תלמידי ביה"ס "גשר" לחינוך מיוחד, חניכי המכינה הקדם-צבאית "שובו אחים" ותלמידי תיכון "ברנקו וייס" מבית שמש. האתר נחפר בעבר גם ע"י יגאל רדישקובסקי, נחקר ע"י בנימין סטורצ'ן

החפירה המחודשת, תקשר בין החפירות השונות שנערכו באתר לאורך השנים, ותבקש לאשר (או להפריך) את ההשערה, כי כלכלת החאן והכנסייה התבססה על ייצור שמן זית ויין. בנוסף, לאחר שימור המקום, יוכלו המבקרים ליהנות מאתר מתוחזק ונגיש של שרידים ארכיאולוגיים.

כמדי שנה, מיד לאחר החזרה מחג הסוכות, נערך כנס החידושים בארכיאולוגיה של ירושלים וסביבותיה, בהובלת מרחב ירושלים, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת תל-אביב וגופים נוספים. ההרצאות בערב הפתיחה הוקדשו לפולחן בירושלים לאורך התקופות. בין ההרצאות, בלטה הרצאתם של מיכאל טשרנין ושי הלוי על כתובות גרפיטי מחדר הסעודה האחרונה, ובהן דרישת שלום מפתיעה מאביר שווייצרי נערץ – אדריאן פון בובנברג.

כנס מרחב ירושלים. צילום: קרן דוידי

קצת לפני הכנס יצא גם ספר המאמרים המדעי. הספר כבר זמין לקריאה ועיון בספריית רשות העתיקות ובקרוב יעלה גם באופן דיגיטלי. זה המקום להודות לכל העוסקים במלאכה בארגון הכנס ובהוצאת קובץ המחקרים לאור.

ד"ר יחיאל זלינגר מציג את הפרויקטים האחרונים של המרחב. צילום: קרן דוידי

החודש התקיים גם יום העיון השנתי של "פארק ארץ התנ"ך", פרויקט ארכיאולוגי-קהילתי בשכונת רמות בירושלים, בהובלת תושבי השכונה, המנהל הקהילתי, עיריית ירושלים וקרן קיימת לישראל.
דוד גלמן, ארכיאולוג במחוז ירושלים, הציג את החידושים הארכיאולוגיים מחפירותיו בשכונת רמות וסביבותיה, בעוד יעל אלף ואבי משיח ממנהל שימור הציגו את המודל התיאורטי והחזון המעשי לפיתוחו של פארק ארץ התנ"ך כאתר מורשת תרבות.

ד"ר עמית ראם, מנהל מרחב ירושלים, ביום העיון פארק ארץ התנ"ך. צילום: עומר שלו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

14 − one =