תגליות ומורשת: מרחב צפון

תגליות ומורשת: מרחב צפון

תגלית חדשה מתקופת הברונזה, חיילים מאמצים אתר מורשת, לוחם 'ההגנה' חוזר לשדה הקרב – שהיום הוא אתר חפירות; כל מה שקרה החודש במרחב צפון

על ראש הגבעה, עומדת תגלית

ישוב מרשים מתקופת הברונזה הביניימית נחשף על ידי גרגורי לייפירר מצפון-מזרח לקיבוץ תל-יוסף.
בשטח הנחפר, המצוי על גבעה, התגלו מבנים עם חדרים, ובהם מתקני בישול וכלי חרס רבים, שנמצאו כשהם שבורים על הרצפה. בנוסף, התגלו נמצאו מבנים עגולים מדורגים, שנבנו על ראש הגבעה תוך ניצול הטופוגרפיה המקומית. מבנים עגולים כמו אלה מוכרים בדרום הלבנט, וזו החפירה הראשונה בה הם התגלו גם בצפון הלבנט.

שומרים על המדינה, ועכשיו גם על אתר בצפון

חיילי חטיבת 300 מאמצים את חרבת שנונה שבגליל המערבי – אתר קסום מהתקופה הרומית והביזנטית שהשתמר בצורה מדהימה. אתר זה, הוא רק אחד ממכלול "הכפרים האבודים" בגלילי המערבי, שעם חלוף השנים כוסו בצמחייה עבותה והם נחבאו מהעין. החיילים, בהובלתו של ראובן קפול ממרחב צפון, מטפחים את החורבה המרשימה, לומדים ארכיאולוגיה, שומרים על המדינה, ועכשיו גם על האתר. 
שימור האתר הקדום בידי חיילים נעשה במסגרת פרויקט "אמץ אתר" של רשות העתיקות עם מיזם "צבא ההגנה לטבע – מפקדים לוקחים אחריות על סביבתם", שמוביל חיל הטכנולוגיה והאחזקה בצה"ל בשיתוף עם צה"ל, משרד הביטחון, החברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים ורשות העתיקות.

חיילי חטיבת 300 מטפחים את חרבת שנונה שבגליל המערבי

מורשת קרב אושה

בסוף חודש מאי הגיע לביקור בחפירה באושה נפתלי הולנדר, מ.א. 5998, אשר האתר זכור לו עוד מימיו כלוחם. נפתלי שירת בגדוד ד' של חיל השריון בארגון "ההגנה", שלימים הפך לגדוד 22 של חטיבת כרמלי (חטיבה 2) בצה"ל. נפתלי סיפר ליובל גור, מנהל החפירה ולצוות החופרים והמתנדבים, מזיכרונותיו וחוויותיו. הוא הראה לנוכחים את מיקומו של בית המוכתר, ועזר להם להבין טוב יותר את האתר.
כאות הערכה על תרומתו, קיבל נפתלי תעודת הוקרה מרשות העתיקות.

יובל גור מעניק תעודה לנפתלי הולנדר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

19 − eight =