הגענו לרגע הזה בשנה, שבו מביטים לאחור על השנה החולפת ומסכמים עשייה.
אז כמה אתרי עתיקות חדשים התווספו השנה למפת הארץ? ומה היה הפוסט שעורר הכי הרבה עניין? הנה כמה נתונים אקראיים מהשנה החולפת
שנת 2023 מגיעה לסיומה, ולנו לא נותר אלא לקוות ששנת 2024 צופנת בחובה אופטימיות ובשורות משמחות.
בדיוק כשהשנה מתחלפת, הנה כמה מספרים שמסברים את האוזן על היקפי העשייה המרשימים של הרשות השנה, שכולכם אחראים להם (ועל כך – תודה לכל אחת ואחד!):
19,002 ממצאים, לסוגיהם השונים, נקלטו באוצרות המדינה. המדובר על כלי חרס, כלי אבן, כלי מתכת, מטבעות, ממצאים אורגניים ועוד.
337 אתרי עתיקות חדשים הוכרזו ונוספו למפת ארץ ישראל
56 סקרים ארכיאולוגים נערכו ברחבי הארץ.
אין ספק, שזו הייתה שנה מעניינת.
השנה התקיימו 258 חפירות ארכיאולוגיות ברחבי הארץ, ויצאו לאור 236 פרסומים מחקריים (ספרים, מונוגרפיות, דוחות חפירה וכו'). 65 ספרים חדשים שתוכלו לקרוא, נוספו לספרייה.
כ-238,131 גלישות נספרו באתרי הרשות.
הפוסט שעורר את העניין הרב ביותר וגרף 4,300 לייקים ותגובות רבות, סיפר על בית הכנסת הקדום בעזה (היכנסו לקרוא).
השנה גם נפתח חשבון טיקטוק חדש לרשות העתיקות. כולם מוזמנים להצטרף לעקוב!
השנה קיימה הרשות 993 אירועים לקהל הרחב (סיורים, הרצאות ימים פתוחים וכו') ובהם השתתפו למעלה מ- 127,800 אנשים! בנוסף, נספרו כ-2,200 ימי עבודה של מתנדבים.
וכמובן שאי אפשר לשכוח את המבצע המצליח "אם זה עתיק מחזירים בקליק", במסגרתו הוחזרו לרשות העתיקות כ-2,000 פריטים קדומים.
ממצאי הסקר אחרי המבצע הראו, שבהשוואה בין אלו שנחשפו לקמפיין למי שלא נחשפו אליו, דעתם של מי שנחשפו לפרסום על רשות העתיקות חיובית הרבה יותר מאשר של אלה שלא נחשפו לפרסום.
72% השיבו שהם מסכימים לאמרה כי "זהו גוף שעושה את עבודתו במקצועיות". לגבי השאלה "האם, לדעתך חשוב או לא חשוב לחקור, לשמר ולהציג את המורשת של ארץ ישראל?" 88.4% מהמשיבים ענו "מאוד חשוב" או "די חשוב".
להתראות ב-2024!